Næste Spil ≫
Se flere søgeresultater…
Ingen spil fundet…
E-mail:
Login
Password:
Glemt password | Bliv medlem
Eller
Mine Notifikations Tilmeldinger
Markér eller afmarkér notifikationer for at gemme dine præferencer.
Dagens Spil
Webmaster's Choice
Dagens Puslespil
Dagens Sudoku
Præferencerne er gemt!
Det mislykkedes at gemme præferencerne!
Tetris

Tetris

Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt i deres liv haft gang i et spil Tetris?

Tetris er et computerspil, hvor man skal fjerne linier af brikker, som falder ned fra toppen. Spillet er udgivet i mange forskellige udgaver til en langt række platforme og konsoller.

Programmøren Alexey Pajitnov udviklede og designede oprindeligt spillet til Elektronika 60 i juni 1984, mens han arbejdede for Dorodnicyn Computercenter, som hørte under Sovjetunionens videnskabsakademi i Moskva.

Pajitnov har fortalt, at han blev inspireret af brætspillet Pentomino.

Navnet Tetris stammer fra det græske talord tetra, altså fire eller 4, da alle brikkerne i spillet består af 4 kvadrater og så tennis, da det var Pajitnov yndlingssport.

Han arbejdede sammen med en af sine kollegaer, Vadim Gerasimov, som inden længe havde kodet den første portering IBM computeren, som anvendte DOS som dets styresystem.

Tetris kan fåes til næsten alle konsoller, computere, mobiltelefoner samt andre enheder.

Det har tilmed været spillet på siden af bygninger, hvor elever ved Delft University of Technology i Holland spillede verdens største tetrisspil på siden af en 15 etagers bygning i 1995. Rekorden er dog siden hen blev slået af elever ved Drexel University i USA i 2014.

Se verdens største Tetris spil herunder

På trods af at rigtig mange versioner af Tetris er blevet solgt til en række hjemmecomputere i 80'erne, fik spillet først sit store gennembrud, da Game Boy-versionen blev lanceret i 1989.

I 2007 fik Tetris en andenplads på IGN's "The Top 100 Video Games of All Time", hvilket må siges, at være noget af en bedrift, når man tænker over, hvor mange super avancerede spil med livlig grafik, som er udkommet siden hen.

Sådan spiller du Tetris

Brikkerne, kaldet tetromino'er og sommetider også kaldet ”tetrader” i ældre versioner, falder ned i tilfældig rækkefølge i spillefeltet.

Målet i spillet er at placere tetrominoerne ved at bevæge dem horisontalt og rotere dem med 90 grader og endeligt lægge dem på en sådan måde, at der bliver dannet en eller flere horisontale linier uden huller.

Når sådan en linie er dannet, forsvinder den, og eventuelle ovenstående linier vil falde ned. Som spillet skrider frem falder tetrominoerne hurtigere og spillet slutter når spillerens sidste brik blokerer for indgangen af nye brikker.

Der findes i alt 7 kvadratopbyggede brikker, som tager form som bogstaverne I, J, L, O, S, T og Z. Alle brikkerne kan bruges til 1 eller 2 rækkers clearings. I, J og L kan bruges til 3 rækkers clearing, men kun I kan bruges til en 4 rækkers clearing, som kaldes en Tetris.

Du kan spille alle vores Tetris spil ved at klikke på linket her.

Dagens Krydsord
Mine Spil
Spil, du har markeret, at du vil spille senere, vil dukke op her.
Spil, der har markeret som favorit, vil dukke op her.
Spil, du fornyligt har spillet, vil dukke op her.
© 2023 E-novative Media